Leerlingen 2 en 3 mavo naar beroepenmanifestatie Go4it

Op donderdag 1 november hebben alle leerlingen van 2 en 3 mavo een bezoek gebracht aan de Beroepenmanifestatie Go4it in Alphen aan den Rijn. Dit is een activiteit in het kader van loopbaanoriëntatie/beroepenoriëntatie en is bedoeld om een beter beeld te krijgen van de sectorkeuze om zo in klas 4 tot een passende opleidingskeuze te komen. Deze jaarlijkse beroepenmanifestatie werd gehouden in het Archeon.

Na een korte busrit, werden we ontvangen en in groepjes verdeeld, ieder groepje kreeg twee grote of sterke eigen begeleiders/ beveiligers in witte overhemden, die we alleen maar op hun aanwijzing hoefden te volgen, super geregeld.

Door het hele Archeon werden presentaties gegeven door de verschillende mbo-opleidingen. We hebben het allemaal meegemaakt, van politie-arrestaties tot laborant kleurexplosies, van computergebruik tot scheepsbouw, van bloemschikken en van eigen tuin aanleggen tot haarkrullen en nagels lakken. En in het restaurant kregen we ook nog een pizzapuntje, gelukkig want zo’n manifestatie maakt hongerig. En aan het eind kregen we nog een compliment voor het goede gedrag en de oprechte interesse van onze leerlingen, heel fijn. Het was een leerzame middag voor iedereen.