Schoolgebouw

Het gebouw van De Meander kreeg de Architectuur Publieksprijs 2000-2005. Het gebouw is ontworpen door architect Joost Ector: “Ik wilde een school ontwerpen waar de leerlingen zich mee kunnen identificeren, waar sociale controle spontaan verloopt en die vertrouwen inboezemt.“

Het gebouw heeft vrolijke kleuren, een jeugdige uitstraling met een helder ontwerp op een solide basis. Binnen doet het denken aan een oud stadje met vooruitspringende en terugliggende geveltjes, verspringende vensterpartijen, balkonnetjes en een pleintje. Samen met de geelgroene kleur van de stalen dakspanten, de warmrode gietvloer, de houten omlijstingen en het vele licht zorgt dat voor een aangename, zonnige, mediterrane sfeer. De ‘binnenstraat’, die tevens hoofdroute is, heeft ook de rol van serre. De docentenkamer, de ontvangstkamer en de kamer van de rector zijn niet weggestopt maar open en zichtbaar voor de leerlingen.